За ініціативи Ірини Зудової відбулася презентація книг Вероніки Чекалюк «Їжа як комунікація» та «Смачна комунікація» у Відні. Ці книги доступні українською та англійською мовами на Амазон і у книгарнях. Захід зібрав зацікавлених гостей, українців Відня, які із обговорили ідеї авторки, розповіли про свій досвід. Почесною гостею була оперна діва, амбасадор української культури у світі Зоряна Кушплер. Думки Вероніки Чекалюк викладені у книгах, поєднують мистецтво, науку та особисті історії, ці історії надихають. Книги Вероніки Чекалюк – гастрономічні посібники, авторські нотатники, прикрашені її авторськими ілюстраціями та наповнені глибокими роздумами про їжу як потужний засіб спілкування і дипломатії. Авторка досліджує кулінарні традиції світу, сучасні тренди харчування, психологію їжі та вплив гастрономічної культури на фізичне й емоційне, ментальне здоров’я.
Головна ідея книги – їжа як мова комунікації. Від сімейних вечерь до ділових переговорів – спільна трапеза створює особливу атмосферу, яка зміцнює зв’язки, допомагає уникати конфліктів та сприяє взаєморозумінню. Вероніка наголошує, що їжа – це більше, ніж просто інгредієнти та страви, це спосіб проявити свою творчість, гостинність і талант.
У книгах розкрито важливість атмосферності під час прийомів їжі. Авторка пропонує формули вдалих сніданків, обідів і вечерь, де на першому місці – не лише їжа, а й спілкування, створення гармонійного настрою та врегулювання важливих справ.
Модератор зустрічі пані Ірина відзначила новаторський підхід Вероніки Чекалюк до теми кулінарії та її значення для комунікації. Особливо актуальними ці ідеї є напередодні свят, коли спільні трапези стають важливими для зміцнення сімейних і дружніх зв’язків.
До речі, багаторічний досвід як дослідниці комунікацій, сертифікованої випускниці Стенфордського університету на платформі «Coursera» з курсу “Introduction to Food and Health” та Каліфорнійського університету Девіса з техніки сенсорного аналізу вина, знайшов відображення у кожній сторінці книги.
«Їжа як комунікація» – це про кулінарію, а про можливості створювати зв’язки, наповнювати спільні моменти змістом і натхненням. Як писав Оскар Уайльд: «Після вдалого обіду можна пробачити кому завгодно». Вероніка Чекалюк своєю працею доводить, що їжа – це не просто страва на тарілці, а фундамент для зв’язків, взаєморозуміння і гармонії. Книга – це гарний подарунок! Читайте і розвивайтеся, спілкуйтеся смачно!